LED-soihtu kelpaa nyt katsastusvarusteeksi

Mikäli veneesi on katsastettu luokkaan 1 ja varustettu kiinteällä VHF-DSC radiopuhelimella sekä EPIRB-laitteella, pyroteknisiä soihtuja tai hätäraketteja ei enää tarvitse hankkia, vaan riittää että edellä mainittujen lisäksi mukana on säältä suojattu matkapuhelin, 1 kpl LED-soihtuja varaparistoineen sekä 2kpl oranssisavuja. Luokassa 2 riittää veneissä joissa on kiinteä VHF-DSC lisäksi säältä suojattu matkapuhelin ja 1 kpl LED-soihtuja.

Veneissä joissa on VHF mutta ei DSC toimintoa (luokka 1 ja 2) tai ei VHF:ää (luokka 3 ja 4) 1 kpl LED-soihtuja riittää korvaamaan ainoastaan 2 kpl punasoihtuja.

Lue lisää uusista kastastusvaatimuksista: SPV:n katsastusinfo 2017-1

Lisää turvallisuuslaitteista ja veneilyturvallisuudesta voit lukea uudesta Rajavartioston julkaisemasta oppaasta: Apua! – Veneilijän turvallisuusopas

Marnelasta löydät katsastusvarusteet joilla säästät luontoa ja päivität veneesi uusien säännösten mukaiseen kuntoon!


Odeo Flare LED-soihtu hintaan 129 €. Odeo Flare käyttää tavallisia AA-kokoisia teollisuusstandardit käyttäviä paristoja jotka voit vaihtaa itse.

 

Osta verkkokaupasta


Ocean Signal rescueME EDF1 on pienikokoinen LED-soihtu, jonka ainutlaatuinen vilkkuva LED valo näkyy kauas ja sisäinen Lithium akku (vaihdettavissa) kestää pitkään. Hintaan 139 €.

 

Osta verkkokaupastaRaymarine RAY52 VHF-DSC puhelin sisäisellä GPS vastaanottimella hintaan 289 €.

Osta verkkokaupastaRaymarine RAY70 VHF-DCS meriradio GPS vastaaottimella ja AIS toiminolla hintaa 595 €.

Osta verkkokaupasta
Uutiset 12.2.2017 21:44