Huolto

Ilmatäytteisten liivien huolto-ohjeet

Ilmatäytteisten liivien CO2-kapselin sekä automaattilaukaisimen kunto on tarkastettava vähintään vuoden välein, ja ne on uusittava aina laukaisun jälkeen. Vain säännöllisillä tarkastuksilla voit tietää turvavarusteesi tehon. Mikäli CO2-kapselin tai laukaisimen kunto epäilyttää, älä epäröi ottaa yhteyttä jälleenmyyjääsi tai meihin!

Ennen käyttöä tarkista onko liivissäsi kulumista tai hankaamisesta aiheutuneita jälkiä joka kerta kun puet sen päällesi. Varmistu, että hihnat ovat hyvin kiinnitetty ja puhallusputken venttiilin tulppa on oikein kiinnitetty. Tutki erityisesti ettei vöissä, hihnoissa ja ompeleissa ole jälkeä vaurioista. Pelastusliiviin ei tule milloinkaan tehdä muutoksia tai lisäyksiä, koska ne saataavat heikentää sen toimivuutta.

Käytön jälkeen huuhtele liivi huolellisesti makeassa vedessä (itselaukeavista malleista poistetaan ensin laukaisinkapseli). Anna sen kuivua itsekseen. Säilytä kuivassa paikassa. Päällinen voidaan puhdistaa miedolla pesuaineella ja lämpimällä vedellä. Ei saa konepestä eikä rumpukuivata. Puhallustäyttöventtiili tulee huolellisesti pestä mahdollisesti kertyneen suolan tai lian poistamiseksi.

Laukaisumekanismin kunto tarkistetaan (1) irroittamalla ensin kaasupatruuna, jonka jälkeen (2) tutkitaan ettei tiivistettä ole puhkaistu, eikä patruunaa ole vahingossa laukaistu. Tarkista myös ettei kapselissa ole syöpymiä (3). Seuraavaksi (4) tarkista itselaukaisukapselin toimivuus, tutki ettei siinä ole sen toimintaa estävää likaa. Tutki laukaisulaite ja (5) kokeile vetämällä laukaisunarusta varmistuaksesi, että laukaisutappi liikkuu eteenpäin ja että vipu ja tappi palaavat vapaasti alkuperäiseen asentoonsa.

Tarkista, (6) että liivi on tiivis puhaltamalla se täyteen ilmaa. (7) Tarkista seuraavana päivänä onko paine liivissä vähentynyt, jos on niin lähetä liivi maahantuojalle tai valmistajalle korjattavaksi.

Jos liivi, kaasupatruuna ja laukaisumeknaismi ovat ehjiä, tyhjennä liivi, kiinnitä kaasupatruuna huolellisesti ja pakkaa liivi käyttöä varten.

Muita kuin laukaisumekanismin vaihtoon liittyviä korjauksia varten Crewsaver-liivit lähetetään valmistajalle: CREWSAVER LTD, MUMBY ROAD, GOSPORT, HANTS. PO12 1 AQ, ENGLAND. Lähetettäessä maksetaan postimaksu. ÄLÄ TEE KORJAUKSIA ITSE!

Crewsaver paukkuliivien mukana saat myös käyttö ja huoltohjeet CD:nä, jossa on yksityiskohtaisesti selitetty liivien huolto ja tarkistus toimenpiteet kuvien kera. CD on englanninkielinen.

Lisätietoja Crewsaver paukkuliiveistä, pelastusliiveistä, asusteista ja muista venevarausteista saat Crewsaverin kotisivuilta: www.cresaver.co.uk