High-tech-innovaatioita Gleisteinilta

Gleistein  esitteli METS (Marine Equipment Trade Show) näyttelyssä Amsterdamissa lukuisia täysin uusia ja parannettuja köysiä ja tarvikkeita joyka kattavat koko kirjon käyttötarkoituksia globaaleilla purje- ja moottorivene sekä Super Yacht markkinoilla. Messuille ilmestyivät myös täysin uusi 112-sivuinen Yacht Ropes-katalogi, joka on nyt saatavissa myös Gleistein jälleenmyyjiltä.

Yli kahden vuosikymmenen ajan vuosittain MEST on esitellyt state-of-the-art laitteet, materiaalit ja järjestelmät merenkulun vapaa-ajan teollisuudessa. Se on Gleisteinille tärkeä foorumi esitellä aina kuluneen vuoden aika kehiteyt, uusimmat tuotteet.

Tänä vuonna MEST:issä ensi kertaa esiteyt innovaatiot olivat:

The new MegaCoverSystem from GleisteinMegaCoverSystem (MCS) – kohdistettu suojaus köyden erittäin rasitetuille osille: parantaa merkittävästi köyden elinikää. Saatavana 100% Dyneema ®  Geothane pinnoittella joka on  optimoitu suojaamaan korkelaatuisia skuutteja ja nostimia väsymyiseltä ja hankaukselta – varsinkin jos köydet joutuvat tiukkille tai teräville vääristymille tai kulmille tai materiaaleina ovat PBO, VEC tai TEC. Lisää merkittävästi lämmönkestävyyttä ja minimoida pintojen  sulamista ja varmistaa paremman pidon köysilukoissa ja vinsseillä.

AT Twin – ratkaisu gennakkeri-rullajärjestelmiin: 12-säikeen aramid ydin vaippana 64-säikeinen duplex kuoripunos joka on valmistettu monikerroksisesta stabiloidusta erittäin tiiviistä langasta. Se siirtää vääntövoimia pitkälle matkalle, on joustava ja pystyy kantamaan suuria kuormia – joten se sopii erinomaisesti käytettäväksi gennakeri-rullajärjestelmiin.

GeoTwin Thempest – perinteinen ulkonäkö, huippuluokan voima: Kuori hampun tyylinen – sopii historiallisiin aluksiin, sisällä luja ydin kestämään kovimmatkin vaatimukset.

MegaTwin Dyneema ® noveni & MegaTwin Dyneema ® HS noveni – kovasta tuli juuri kovempi: Tämä lähes voittamaton klassikko Gleistein-köysi sisältää nyt uskomattoman vahvoja Dyneema ® SK90 kuituja. Saatavana myös heatset (HS) versio.

TaperTwin – enemmän voimaa, kitkaa ja uusi ilme: Kattavasti parannettu köysi, joka on suunniteltu kuorintaan ja kavennuksiin – nyt vahvempi ydin tehty Dyneema ®-kuidusta, joka on erityisesti päällystetty, mikä vähentää huomattavasti kuoren lipsumista. Myös uusi kirjavakuorinen ulkonäkö.

DockTwin – premium kiinnitysköysi isoille jahdeille: Yhdistää erittäin joustavan polyamidi ydtimen kestävään polyesteri kuoreen, toimittaen kahden maailman parhaat puolet – joustoa pehmentämään tuulenpuuskien aiheuttamia nykäisyjä ja notkeutta miellyttävämpään käsittelyyn. Saatavana halkaisijaltaan jopa 48mm asti.

DynaOne ® HS GeoBend – poikkeuksellinen ​​tekstiili taavetti köysi: Valmistettu erikoislujistalujista Dyneema ® kuiduista jopa kestävät jopa 20x pidempään, kun  altistuvat vaihteleville taipumille ja  kuormille. Maailman ainoa tekstiiliköysi joka käy miehitettyihin GL-sertifioituihin tendereihin.

Lue lisää eri köysityypiestä

PUMA Ocean Racing and Gleistein Ropes

PUMA Ocean Racing ja Glesitein Ropes yhetistyössä Volvo Ocean Race 2011-2012 kilpailussa. Kuva: Rick Tomlinson/Volvo Ocean Race.

Uutiset 9.1.2012 16:00