Gleistein vaihtaa koko Dyneema®-tuotevalikoiman biopohjaisiin Dyneema®-kuituihin

Gleistein ottaa maailman ensimmäisen köysienvalmistajana askeleen kohti kestävämpää tulevaisuutta.

Gleistein on jo aloittanut valmistamaan jatkossa koko Dyneema®-tuotevalikoimaansa yksinomaan biopohjaisista Dyneema®-kuiduista. Näillä kuiduilla on täsmälleen sama vahvuus ja luotettavuus kuin tavanomaisilla lähteillä, mutta ne edistävät merkittävästi ilmastonsuojelua uusiutuvien, biopohjaisten raaka-aineidensa ansiosta. Tämä vähentää merkittävästi hiilipäästöjä ja riippuvuutta fossiilisista polttoaineista. Tällä liikkeellä Gleisteinillä on johtava asema maailmanlaajuisesti tekstiiliköysivalmistajien keskuudessa pyrkimyksessään tulla hiilineutraaleiksi lähitulevaisuudessa.

Viime vuosikymmenien aikana Gleistein-köydet ja DSM-suojamateriaalit (aiemmin DSM Dyneema) ovat tehneet jatkuvasti yhteistyötä tarjotakseen asiakkailleen ensiluokkaisia, alan johtavia tekstiiliköysiratkaisuja. Erinomainen laatu, jolla on usein maailman korkeimmat suorituskykyominaisuudet, on seurausta meneillään olevista investoinneista tuotekehitykseen ja yhteisestä, päättäväisestä sitoutumisesta huippuosaamiseen. Tämä huippuosaamisen tavoittelu ei ole rajoittunut viime kädessä tuotettuihin tuotteisiin, vaan se on myös keskittynyt tukemaan Gleisteinin arvoja yrityksenä – jossa kestävyys- ja ympäristökysymyksillä on keskeinen rooli – ja joka on myös ansainnut yrityksen tunnustuksen aiemmin, kuten se, että Bremenin kaupunki tunnusti sen virallisesti ensimmäisenä ilmastonsuojeluyhtiönä. Nyt Gleistein on maailman ensimmäinen yritys, joka on ottanut seuraavan loogisen askeleen pidemmälle ja vaihtaa koko Dyneema® -tuotevalikoimaansa yksinomaan biopohjaisista Dyneema®-kuiduista.

Uudet, kestävät Dyneema®-kuidut ovat kaikkien aikojen ensimmäisiä biopohjaisia ​​HMPE-kuituja, jotka takaavat raaka-aineiden vastuullisen hankinnan tinkimättä suorituskyvystä. Puusta uutettu Dyneema®-biopohjainen raaka-aine on peräisin kestävästi hoidetuista, sertifioiduista metsistä. Prosessiin kuuluu raakamäntyöljyn (CTO) kerääminen puumassan jäännös tuotannosta. Biopohjaisen materiaalin saanti tapahtuu ns. Massatasemenetelmällä ISCC-sertifioidun arvoketjun sisällä. Kuitu on sertifioitu kansainvälisen kestävyys- ja hiilisertifikaatin mukaisesti, jotta varmistetaan sertifikaatin täydellinen noudattaminen ja biomassan jäljitettävyys.

Gleistein Ropesin toimitusjohtaja Klaus Walther: “Vaihtamalla Dyneema®-tuotteitamme kokonaan uusiin biopohjaisiin Dyneema®-kuituihin, odotan, että pienennämme hiilijalanjälkemme noin 1000 mt CO2: lla ensimmäisenä vuonna yksin, mikä vastaa yli 210 henkilöauton poistamista teiltä. Tärkeää on, että asiakkaamme saavat edelleen täsmälleen saman erittäin korkean suorituskyvyn kuin he ovat tottuneet saamaan tavallisista Dyneema®-kuiduista. Olemme luonnollisesti ylpeitä siitä, että olemme ottaneet edelläkävijän roolin olla maailman ensimmäinen köysivalmistaja, joka käyttää kestäviä raaka-aineita koko Dyneema®-tuotteissa. Mutta toivomme myös, että useampi yritys seuraa esimerkkiämme ja liittyy kanssamme antamaan todellisen panoksen ilmastonsuojeluun ja kestävyyteen teollisuudessamme. ”

Tuotteita, jotka on valmistettu yksinomaan Dyneema®-biopohjaisista kuiduista, ovat jo saatavilla. Lue koko lehdistötiedote.

Uutiset 15.2.2021 18:04