Crewsaver paukkuliivit jälleen VENE-lehden testin kärjessä

vene-suosittelee-2013Crewsaverin pitkäjänteinen työ ilmatäytteisten pelastusliivien kehityksessä näkyy jälleen uusimmassa VENE-lehden paukkuliivitestissä. Molemmat mukana testissä olleet Crewsaver liivit, Crewfit ZIP+ 190N ja CWX 150N, saivat jälleen VENE-lehden suosituksen.

Testin suurin huomio tälläkertaa kiinnittyi siihen että liivin käyttäjän ruumiinrakenne ja vaatetus vaikuttavat merkittävästi siihen kuinka hyvin liivi käytännössä toimii. Useimmat liivit toimivat keskimittaisen alle 80 kiloisen päällä ainakin kohtuullisesti mutta jos pituutta tai painoa on enemmän, liivin istuvuus täytettynä kasvaa merkittäväksi tekijäksi. Huomattavaa oli myös että raskaan sadevaatetuksen kanssa käytettäväksi testin perusteella voidaan suositella vain yli 275N nosteen tarjoavia liivejä.

Marnela suosittelee että liivit hankitaan aina asiantuntevalta myyjältä jos ei tarvittavaa tietoa löydy sopivan liivin valintaan omasta takaa. VENE-lehden tekemät testit tietysti auttavat myös tässä asiassa lisäämällä kuluttajien tietoisuutta.

Crewsaver CWX 150N

CWX_150NCrewsaverin edullinen uutussliivi CWX 150N oli testissä liivien kärkikastia vaikka monen muun valmistajan liivien ilmoitettu kantokyky oli yli 150N (165-180N).

VENE-lehden raati kirjoitti seuraavaa: “Nopea pakata ja päällä kevyt. Kaikista 150 newtonin liiveistä ainoa, joka käänsi myös pitkän testaajan. Yksinkertaisuudestaan huolimatta kokonaisuutena yksi testin parhaista. Testivoittajan tittelin liiviltä vei liian voimakas puristus kaulasta. Ongelma poistui, kun liivistä päästi ilmaa. Testin paras hinta-laatusuhde.”

Lisää verkkokaupassa

 

 

 Crewsaver Crewfit ZIP+ 190N

Crewfit 190NCrewsaver aloitti edelläkävijänä 150N ja 275N standardeja korkeamman nosteen tarjoavien perusliivien valmistuksen. Aiemmassakin testissä pärjännyt Crewfit 190N liivi piti pintansa uusien kilpailevien korkeamman nosteen liivien kanssa.

VENE-lehden testissä liiviä kommentoidaan: “Käänsi kaikki testaajat, myös pitkät ja painavat. Iso ja pehmeä selkäosa.” Crewfit ZIP+ 190N malliston seuraava sukupolvi, Crewsaver Ergofit 190N ja Egrofit 290N mallit saapuvat myyntiin jo venemessuille, mutta eivät ehtineet vielä mukaan tähän testiin.

Lisää verkkokaupassa

 

Katso alta tunnelmia VENE-lehden testistä Meriturvan testialtaassa.

Uutiset 1.2.2013 23:14